...Κι έτσι, Αφροδίτη των νησιών, με κρίνο και ρόδο πλουμιστή, γιομάτη γλύκες, Κέρκυρα, απ’ του Ουρανού το αίμα εβγήκες. (Λορέντσος Μαβίλης)

14 Δεκεμβρίου 2021

Μπουρδέτο 
(από τις συνταγές της μαμάς)
 
https://www.travel.gr/food_and_drink/mpoyrdeto-papalina-pastitsada-ta-para

  Υλικά

1 κιλό πετρόψαρα (πέρκες, καπόνια, σκορπίνες)

1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1/2 κιλό τομάτες ώριμες

1 κούπα λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Αλατίστε τα κι αφήστε τα να περιμένουν. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια με το λάδι στην κατσαρόλα ώσπου να ροδίσουν. Ρίξτε τις τομάτες, αφού τις ξεφλουδίσετε, κομμένες σε μικρά κομμάτια, το αλάτι και το πιπέρι κι αφήστε τα να βράσουν με λίγο νερό, ώσπου να γίνουν μια πηχτή σάλτσα. Στρώστε τα ψάρια σε σειρές στην κατσαρόλα περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα. Προσθέστε λίγο νερό κι αφήστε τα να σιγοψηθούν για 30-40 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


Αλέσια Λεσάι (Α' Λυκείου)



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου