...Κι έτσι, Αφροδίτη των νησιών, με κρίνο και ρόδο πλουμιστή, γιομάτη γλύκες, Κέρκυρα, απ’ του Ουρανού το αίμα εβγήκες. (Λορέντσος Μαβίλης)

11 Φεβρουαρίου 2022

 Παραλία Κοντόκαλι

http://www.projectcorfu.com/img/uploads/places/iz9g6efpa414062781844yqan5sveu.jpg

Το Κοντόκαλι οφείλει το όνομά του σε ένα Κερκυραίο αριστοκράτη της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου το 1571, τον Κοντόκαλη, ο οποίος έλαβε μέρος με δικό του καράβι στη Ναυμαχία και επέδειξε ανδρεία που συνέβαλε στη νίκη των ενωμένων Δυτικών δυνάμεων. Σε αναγνώριση η Ενετική διοίκηση του δώρισε μια εκτεταμένη περιοχή και έδωσε το όνομα του στον οικισμό. 

Σήμερα, εκτός από τουριστικό θέρετρο έχει εξελιχθεί σε προάστιο της πόλης, καθώς εδώ έχουν χτιστεί πολλές κύριες κατοικίες αλλά και το νέο Νομαρχιακό νοσοκομείο. Στην περιοχή μπορεί να βρει κανείς μεγάλα σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα διάφορες επιχειρήσεις. 

Η παραλία Κοντοκαλίου είναι μία βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία, βόρεια της Κέρκυρα, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων. Είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ξεχωρίζει για τα καταγάλανα, ρηχά νερά της και είναι στρωμένη με άμμο και βοτσαλάκι. Εγκαταστάσεις όπως beach bar, εστιατόριο και ντους που προσφέρει ένα μεγάλο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην παραλία καλύπτει τις άμεσες ανάγκες των λουόμενων.

https://i.ytimg.com/vi/4c0fCp-gIH0/hqdefault.jpg

Για τους λάτρεις της «ανοργάνωτης» εκδρομής υπάρχει και μια παραλία επίσης με άμμο και βοτσαλάκι, πάνω σε μια μεγάλη στροφή, ακριβώς πριν από την είσοδο στον οικισμό, την οποίο επιλέγουν συνήθως ντόπιοι και κυρίως ηλικιωμένοι για μια γρήγορη βουτιά και κολύμπι. Η πρόσβαση στην παραλία Κοντόκαλι είναι πολύ εύκολη, είτε με το λεωφορείο είτε με αυτοκίνητο.

Όσοι επισκεφτούν την παραλία Κοντόκαλι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τη θέα απέναντι, το ακατοίκητο νησάκι Λαζαρέτο και στο βάθος το Παλαιό Φρούριο στην πόλη της Κέρκυρας. 

Στο Κοντόκαλι λαμβάνουν χώρα πολλά πολιτιστικά δρώμενα, καθώς δραστηριοποιείται η φιλαρμονική Κοντοκαλίου σε πολλές εκδηλώσεις. Επίσης οργανώνεται πανηγύρι στην γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας. 

Πηγές


Μεσημέρη Θεοδώρα (Α' λυκείου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου