...Κι έτσι, Αφροδίτη των νησιών, με κρίνο και ρόδο πλουμιστή, γιομάτη γλύκες, Κέρκυρα, απ’ του Ουρανού το αίμα εβγήκες. (Λορέντσος Μαβίλης)

09 Φεβρουαρίου 2022

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

       ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ

    1997

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1997 και στα 21 χρόνια παρουσίας της έχει πάρει μεγάλη μερίδα στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Εδράζεται στην πλατεία Νέου Φρουρίου.

Συμμετέχει σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που προσκαλείται από όλους τους φορείς του νησιού, κλέβοντας πάντα την παράσταση με τους χορούς  και  τα καθημερινά  δρώμενα των αλησμόνητων πατρίδων.  

Έχει τμήματα εκμάθησης χορών όλων των ηλικιών, καθώς και της ποντιακής γλώσσας. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει προγράμματα μύησης στην ποντιακή κουζίνα και την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Διαθέτει βιβλιοθήκη ανοιχτή προς τους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου για εργασίες πάνω στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου πραγματοποιεί εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας  του ποντιακού ελληνισμού με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Από το 22ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων του Χορευτικού Ομίλου Λαοδάμας στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας στις 24-3-2019. Μουσικοί οι: Κων/νος Παλαιόλόγος - Λύρα, Γιώργος Δήμκος και Χρήστος Τριανταφυλλλίδης - Νταούλι. Επιμέλεια Χορών: Γεώργιος Ιακωβίδης. 

 

Σολωμού 21 πλατεία Νέου Φρουρίου

Τ..Κ. 49100  -  Κέρκυρα -  ΤΗΛ: 26610-45721

Κιν. προέδρου: 6932680207

Ιστοσελίδα: www.pontos-kerkyra.blogspot.com

Email: pontos.kerkyra@gmail.com

Facebook: pontus club evxinus corfu

 

Επιμέλεια: Αμοιρίδης  Γεώργιος,  Δ/ντης  Εν.Ε.Ε.Γυ.Λ 

διατελέσας 17 χρόνια Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου