...Κι έτσι, Αφροδίτη των νησιών, με κρίνο και ρόδο πλουμιστή, γιομάτη γλύκες, Κέρκυρα, απ’ του Ουρανού το αίμα εβγήκες. (Λορέντσος Μαβίλης)

09 Φεβρουαρίου 2022

Παραλία Ροβινιά - Λιαπάδες 

 

 

Η Ροβινιά ανήκει στην ομάδα των κρυφών όμορφων παραλιών της Kέρκυρας και βρίσκεται στους λιαπάδες. Θεωρεαίται από τους ξένους κυρίως ως η ομορφότερη παραλία της Κέρκυρας και είναι προσβάσιμη από την θάλασσα αλλά και από την ξηρά μέσω ενός όμορφου μονοπατιού με σκαλιά, σε σχήμα μικρού πετάλου. Είναι περιφραγμένη σχεδόν και από της δύο πλευρές από ψηλά βράχια που στο νότιο άκρος της έχουν κενά σημεία και δημιουργούν μια μικρή αλλά όμορφη και θεαματική σπηλιά. Τα νερά της μπορεί να είναι αρκετά παγωμένα αλλά είναι και καταγάλανα σαν την γαλάζια λίμνη...

Η Ροβινιά έχει υποθαλάσσια περάσματα και όπως λένε και οι κάτοικοι των Λιαπάδων υπάρχει ''η τρύπα του χα'' που βρίσκεται από την αριστερή πλευρά της παραλίας. Στο εσωτερικό της υπάρχει ένα ελλειψοειδείς άνοιγμα που πρέπει να ξεπερνάει τα 100 τ.μ.,  έχει βάθος 13 μέτρα μέχρι πάνω το οποίο σαν φεγγίτης φωτίζει το εσωτερικό της σπηλιάς και κάνει το νερό βαθύ γαλάζιο.

  Έχει ύψος 20-30 μέτρα από την θάλασσα. Για τους τολμηρούς με ένα σάλτο βρίσκεσαι στο νερό αλλά θέλει αρκετό κολύμπι και μακροβούτι με καλή αναπνοή, ώστε μέσα από το πέρασμα να βγεις στην παραλία, καθώς είναι η μόνη έξοδος από την σπηλιά μέσα από το νερό.

 

Πηγές

https://atcorfu.com/el/rovinia-beach/ 

https://www.corfuland.gr/el/diafora/kerkyra/h-spilia-tis-robinias-i-trypa-toy-cha.html 

https://m.facebook.com/LiapadesBlogs/posts/2655451594578693?locale2=el_GR

 

Σουπιώνη Δέσποινα (Α' λυκείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου