...Κι έτσι, Αφροδίτη των νησιών, με κρίνο και ρόδο πλουμιστή, γιομάτη γλύκες, Κέρκυρα, απ’ του Ουρανού το αίμα εβγήκες. (Λορέντσος Μαβίλης)

20 Μαρτίου 2022

 Μπενίτσες

Ένα παραδοσιακό χωριό

Πανέμορφες παραλίες

 

Από: https://atcorfu.com/el/benitses/

Η επίσημη ονομασία του χωριού είναι στον πληθυντικό αριθμό, γιατί αναφέρεται σε ένα σύνολο οικισμών ή περιοχών. το χωριό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας και  είναι εξοπλισμένο για να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη του επισκέπτη. Αναπτύσεται κατά μήκος του δρόμου και προσφέρει άνεση και ηρεμία. Στην περιοχή διατηρούνται ακόμα κάποια παλιά σπίτια καθώς και ερείπια μιας παλιάς Ρωμαϊκής βίλας και Ρωμαϊκά μπάνια. 

Έχει πολλές παραλίες με άμμο και βότσαλα, ήσυχες. Η πιο μεγάλη είναι όπου μπορείτε να συμμετάσχετε σε διάφορες δραστηριότητες και να νοικιάσετε βάρκες.  Τα νερά στις παραλίες είναι κρυστάλλινα, αλλά βαθαίνουν απότομα.
Το χωριό συνδέεται με την πόλη της Κέρκυρας με λεωφορεία που έχουν καθημερινά δρομολόγια, αλλά μπορείτε να ενοικιάσετε αυτοκίνητα jeep, μηχανάκια ή ποδήλατα και να κινηθείτε ανεξάρτητα.  Στις Μπενίτσες θα βρείτε πολυάριθμα καταστήματα, όπως σουπερμάρκετ, μαγαζιά με σουβενίρ, μπαρ, ταβέρνες και πρακτορεία που οργανώνουν εκδρομές πρός το Αχίλειο. Το βράδυ μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στα εστιατόρια για να γευματίσετε και pub και μπαρ, ακούγοντας μουσική ή πίνοντας κάποιο κοκτέιλ. Διαθέτει καταλύματα κάθε είδους και για κάθε ανάγκη όπως ξενοδοχεία, διαμερίσματα, και γκαρσονιέρες.

 

Στο μοναδικό σκηνικό της φύσης προσθέστε και τη φυσική φιλοξενία των κατοίκων, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με διαφορετικούς πολιτισμούς, είναι αυτό που κάνει τους επισκέπτες να αγαπούν αυτό το ψαροχώρι. Ξεκινώντας από το χωριό υπάρχουν πολλά μονοπάτια στις πλαγιές του βουνού που μπορεί να διασχίσει κανείς με τα πόδια ή με ποδήλατο, με καταπράσινη βλάστηση, που οδηγούν στα χωριά Γαστούρι, Σταύρος και Άγιοι Δέκα. Θα συναντήσει επίσης διάσπαρτες μικρές εκκλησίες στις πλαγιές του βουνού, όπως η Αγία Παρασκευή, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Νικόλαος Βρυσιλιώτης, οι Τακασάρες, η Ευαγγελίστρια. 
Τέλος, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το μουσείο της θάλασσας . Πρόκειται για μια ιδιοκτησία ενός πρώην δύτη που έχει μια τεράστια συλλογή κοχυλιών, απολιθωμάτων, σφουγγαριών, κοραλλιών και γεμισμένων μεγάλων ψαριών, μία από τις μεγαλύτερες συλλογές του είδους αυτού στη Μεσόγειο. 3 χλμ. από τις Μπενίτσες στην αρχή του χωριού Γαστούρι είναι το ανάκτορο Αχίλλειον, ένα τριώροφο κτίριο που χτίστηκε το 1890 από την αυστριακή Ουγγρική αυτοκράτειρα Ελισάβετ, γνωστή και ως Σίσσυ. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι ένας συνδυασμός δωρικού και ιωνικού στυλ, με πολλά αγάλματα αρχαίων θεών, φιλοσόφων και προσωπικοτήτων της κλασικής εποχής, αλλά πάνω απ ‘όλα κυριαρχείται από τα αγάλματα του μυθικού θεού Αχιλλέα, που του έδωσε το όνομά το. Μετά το θάνατο της Ελισάβετ το παλάτι αγοράστηκε από τον Κάιζερ Γουίλχελμ της Γερμανίας που την χρησιμοποίησε ως καλοκαιρινή κατοικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου