...Κι έτσι, Αφροδίτη των νησιών, με κρίνο και ρόδο πλουμιστή, γιομάτη γλύκες, Κέρκυρα, απ’ του Ουρανού το αίμα εβγήκες. (Λορέντσος Μαβίλης)

20 Μαρτίου 2022

Παραλία Γλυφάδας

https://www.corfu-kerkyra.eu/imm/top10/glifada1.jpg

 Η παραλία της Γλυφάδας είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Κέρκυρας, σε απόσταση 16 χλμ. δυτικά της πόλης και εκτείνεται στα ριζά του λόφου του Πέλεκα. Παρουσιάζει μεγάλη τουριστική κίνηση, καθώς πρόκειται για μια παραλία με ρηχά νερά, πολύ πλατιά, καλυμμένη με πολύ λεπτή χρυσή άμμο που έχει βραβευτεί και με τη γαλάζια σημαία, είναι πλήρως οργανωμένη και υπάρχει και η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Ο βυθός στην παραλία Γλυφάδας είναι αμμώδης και τα γαλανά νερά της δεν βαθαίνουν απότομα, για αυτό είναι κατάλληλη και για οικογένειες με μικρά παιδιά. Ψηλοί λόφοι, κατάφυτοι με ελιές και πεύκα «αγκαλιάζουν» αυτόν τον κόλπο, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη αρχοντιά στο τοπίο. Ο κόλπος της Γλυφάδας είναι επίσης συναρπαστικός το σούρουπο, καθώς ο ήλιος καταδύεται στη θάλασσα ακριβώς μπροστά από την ακτή.
Για τους ρομαντικούς μια βραδιά σε ένα εστιατόριο με θέα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας παραδοσιακές συνταγές της Κέρκυρας κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, θα ήταν ιδανική.

https://www.corfu-kerkyra.eu/imm/top10/glifada2.jpg

 Σε απόσταση 4 χλμ. από την παραλία της Γλυφάδας βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Γκολφ της Κέρκυρας και ο ιππικός όμιλος. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και η περίφημη Aqualand, το θαλάσσιο πάρκο που προσφέρει αξέχαστες ώρες διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους. 
Από τα αξιοθέατα της περιοχής αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιώτισσας, που πήρε το όνομά του από την εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε μέσα σε μυρτιές. Είναι κτισμένη σε μια πανέμορφη περιοχή. Μπορείτε να κολυμπήσετε και στην ομώνυμη παραλία, που είναι από τις λίγες μη αξιοποιημένες τουριστικά που συναντάμε κατά την περιήγησή μας στο νησί.

Στην παραλία Γλυφάδας θα φτάσετε εύκολα με αυτοκίνητο ακολουθώντας τις σχετικές πινακίδες. Υπάρχει ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης επί πληρωμή, μπορείτε όμως να βρείτε και ελεύθερους χώρους. Τους καλοκαιρινούς μήνες λεωφορεία του ΚΤΕΛ πραγματοποιούν πολύ συχνά δρομολόγια από την πόλη για την πολυσύχναστη αυτή παραλία.

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος που οδηγεί στην παραλία που στο τελευταίο μέρος χωρίζεται σε δύο για να φτάσει και τα δύο άκρα της παραλίας. 

 Πηγές

https://www.projectcorfu.com/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%B4%CE%B1.html?lang=el

https://greece.terrabook.com/el/corfu/page/paralia-glyfadas/ 

https://www.corfu-kerkyra.eu/el/glifada-kerkyra.php 

Τομάνι Λάζαρος (Α' λυκείου)

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου