...Κι έτσι, Αφροδίτη των νησιών, με κρίνο και ρόδο πλουμιστή, γιομάτη γλύκες, Κέρκυρα, απ’ του Ουρανού το αίμα εβγήκες. (Λορέντσος Μαβίλης)

04 Φεβρουαρίου 2022

 Σοφρίτο

Η απόλυτη παραδοσιακή συνταγή της Κέρκυρας



Υλικά

1 κιλό μοσχάρι

1 ποτήρι λάδι

2 κ.σ. καλό ξύδι

1/2 κούπα λευκό κρασί

6 σκελίδες σκόρδο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε φέτες περίπου 1 εκατοστό και το χτυπάμε πολύ καλά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και πιπέρι και το αναποδογυρίζουμε στο αλεύρι. Σε χαμηλή φωτιά, σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και όταν αρχίζει να καίει ρίχνουμε τις φέτες, μία μία ίσα που να κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα. 

Στο ίδιο λάδι που σοτάραμε το κρέας βάζουμε τα σκόρδα κομμένα στα τέσσερα και τον μαϊντανό να μαραθούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε το μίγμα με το ξύδι και το κρασί, το αφήνουμε να πάρει μία βράση και στο τέλος ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό. Προσθέτουμε στο μίγμα το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να αρχίζει να πήζει. Καθώς βράζει το κρέας, γυρνάμε γύρω γύρω την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει και ρίχνουμε μέσα το ρύζι για να βράσει περίπου για 30 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, αν χρειαστεί και είναι έτοιμο!


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


Δέσποινα Σουπιώνη (Α' λυκείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου