...Κι έτσι, Αφροδίτη των νησιών, με κρίνο και ρόδο πλουμιστή, γιομάτη γλύκες, Κέρκυρα, απ’ του Ουρανού το αίμα εβγήκες. (Λορέντσος Μαβίλης)

28 Φεβρουαρίου 2022

Μανέστρα Κολοπίμπιρι

(από τις συνταγές των ντόπιων)

Υλικά

3/4 της συσκευασίας κριθαράκι

3-4 τομάτες στο μπλέντερ (ή ένα μικρό χυμό τομάτας)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 καρότα σε κύβους

λίγο σέλινο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι κόκκινο

1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο στο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας ταυτόχρονα την κανέλα (αν επιθυμούμε), τη σάλτσα, το αλάτι και το πιπέρι. Μετά από μία καλή βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και το νερό. Όταν χυλώσει  το κατεβάζουμε και το γαρνίρουμε αν θέλουμε με κεφαλοτύρι.

 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Γαρυφαλλιά Μόσχοβα (Τεχνολόγος Γεωπόνος)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου