...Κι έτσι, Αφροδίτη των νησιών, με κρίνο και ρόδο πλουμιστή, γιομάτη γλύκες, Κέρκυρα, απ’ του Ουρανού το αίμα εβγήκες. (Λορέντσος Μαβίλης)

04 Μαρτίου 2022

 Παραλία Γουβιών

φωτογραφία: Γιαννακά Παναγιώτα

Η παραλία Γουβιών βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό που αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Είναι ένας κόλπος απάνεμος, αμμώδης με ρηχά νερά, ήρεμα και ασφαλή για μικρά παιδιά. Οι επισκέπτες εδώ μπορούν να βρουν ομπρέλες και ξαπλώστρες και να επιδοθούν σε διάφορα θαλάσσια σπορ. Αν επιθυμούν έχουν επίσης τη δυνατότητα να απολαύσουν μια μικρή εκδρομή με σκάφος που θα τους οδηγήσει και σε άλλες παραλίες της βορειοανατολικής ακτής του νησιού. Απέχει από την πόλη της Κέρκυρας μόλις 8-9 χιλιόμετρα.

Για καφεδάκι και φαγητό υπάρχει και η μαρίνα στα Γουβιά, μία από τις καλύτερες μαρίνες της Ελλάδας, που λόγω της απάνεμης και ασφαλούς θέσης της θεωρείται εξαιρετικός χώρος για μικρά και μεγάλα σκάφη. Αποτελεί τον φυσικό σύνδεσμο μεταξύ της Μεσογείου και της Αδριατικής Θάλασσας και είναι οργανωμένη με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Διαθέτει μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις με καταστήματα και εμπορικά μαγαζιά για τους ιστιοπλόους, γραφεία των εταιρειών ενοικίασης, εστιατόρια και μπαρ, αναψυκτήρια, σούπερ μάρκετ, πλυντήρια, ντους και WC για όσους μένουν στα σκάφη τους, καθώς και καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Επίσης, φιλοξενεί αθλητικές εγκαταστάσεις, όμιλος τένις, γήπεδο γκολφ, πισίνα, παιδική χαρά, αλλά και μεγάλο γήπεδο κρίκετ και Croquet. Πλησιάζοντας τη μαρίνα από τη θάλασσα μπορεί να διακρίνει κανείς στα βόρεια το ακρωτήριο Κομμένο και δυο μεγάλα υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Η περιοχή γύρω και μέσα στη μαρίνα είναι καταπράσινη, με κτίρια χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κέρκυρας.

                                                                                                            φωτογραφία: Γιαννακά Παναγιώτα

Ο χώρος είναι 24 ώρες και φυλάσσεται εξαιρετικά. Λίγο έξω από τη μαρίνα υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους δεν θέλουν να μείνουν στα σκάφη, ή επιθυμούν μια μικρή αλλαγή περιβάλλοντος.


Πηγές


https://www.corfu-airport-carhire.com/marina-gouvia-kerkyra/


https://www.infokerkyra.gr/aksiotheata/index.php?option=com_content&view=article&id=237&catid=19&Itemid=164

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου