...Κι έτσι, Αφροδίτη των νησιών, με κρίνο και ρόδο πλουμιστή, γιομάτη γλύκες, Κέρκυρα, απ’ του Ουρανού το αίμα εβγήκες. (Λορέντσος Μαβίλης)

05 Μαρτίου 2022

 

Κουμ κουάτ-γλυκό του κουταλιού

(από τις συνταγές των ντόπιων)

                           
Υλικά
 
1/2 κιλό κουμ κουάτ
1/2 κιλό ζάχαρη
1 με 1 1/2 φλιτζάνι νερό
τον χυμό από 1/2 λεμόνι (μικρό)

Εκτέλεση
 
Αρχικά πλένουμε τα κουμ κουάτ καλά. Στη συνέχεια με μία οδοντογλυφίδα τα τρυπάμε σε πολλά σημεία. Τα βράζουμε με νερό για δέκα περίπου λεπτά και τα στραγγίζουμε. Αυτό το επαναλαμβάνουμε για 3-4 φορές ώστε να ξεπικρίσουν. Κατόπιν ετοιμάζουμε το σιρόπι. Στην κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και μετά από κανένα δεκάλεπτο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνουμε και τα κουμ κουάτ. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δούμε ότι το σιρόπι πήζει. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού (για να μην ζαχαρώσει το γλυκό μας). Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος, τοποθετούμε το γλυκό μας σε γυάλινα μπουκαλάκια που τα έχουμε αποστειρώσει από πριν. Τα γεμίζουμε με το σιρόπι, τα αναποδογυρίζουμε, τα αφήνουμε έτσι για λίγες ώρες και μετά τα γυρίζουμε κανονικά. Το γλυκό μας είναι έτοιμο!
 
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!   
 
Γαρυφαλλιά Μόσχοβα (Τεχνολόγος Γεωπόνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου