...Κι έτσι, Αφροδίτη των νησιών, με κρίνο και ρόδο πλουμιστή, γιομάτη γλύκες, Κέρκυρα, απ’ του Ουρανού το αίμα εβγήκες. (Λορέντσος Μαβίλης)

09 Μαρτίου 2022

 Η αυθεντική κερκυραϊκή παστιτσάδα

Υλικά

2 πακέτα χονδρά μακαρόνια

1 κιλό κρέας μοσχάρι σε κομμάτια

μοσχοκάρυδο

γαρίφαλο

κόκκινο πιπέρι 

μαύρο πιπέρι

κανέλα

4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια 

λάδι 

αλάτι 

2 κουταλιές ντομάτα πελτέ


Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε όλα τα μπαχάρια μαζί με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, καλύπτουμε το κρέας με χλιαρό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να βράσει. Όταν το κρέας είναι μισοέτοιμο ρίχνουμε τον πελτέ και το αλάτι, και αφήνουμε το φαγητό μας να χυλώσει. Μετά, το σβήνουμε και κατόπιν σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι για να βράσει και στην συνέχεια βάζουμε τα μακαρόνια. Όταν βράσουν, τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Αν επιθυμούμε τρίβουμε από πάνω και παρμεζάνα!..


Σουπιώνη Δέσποινα (Α' λυκείου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου